JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Energisenter på Ås

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen vil opprette et senter for fornybar energi på Ås. Han håper at senteret skal bli et av de viktigste miljøene for bioenergiforskning i Norge.

Arbeidet med senteret på Ås er allerede i gang. Det er Bioforsk og Institutt for Skog og Landskap som nå er i ferd med å bygge det opp, sammen med Universitetet for miljø- og biovitenskap.

- Arbeidet i et slikt senter kan bare lykkes i et tett og forpliktende samarbeid mellom forskning og næringsliv. Jeg vil derfor oppfordre næringslivet til å ta aktivt del i sentret. Det nye senteret skal bidra til at Norge blir blant de ledende landene i verden når det gjelder utvikling av biodrivstoff fra skogsvirke, sa Riis-Johansen på Yaras kvalitetsseminar i dag.

Næringsmiddelindustrien

Også næringsmiddelindustrien må kunne bidra til bioenergiproduksjonen gjennom overskuddsvarme og den store mengden avfall, mente landsbruks- og matministeren

- Jeg synes det er viktig å få fortgang i dette arbeidet på tvers av bedrifter og sektorer - og vil ta initiativ til en prosess sammen med næringen for å lage en plan for arbeidet framover, sa Riis-Johansen.

Annonse
Annonse