JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny tvisteløsning i LO

LO-kongressen vedtok en ny prosedyre for løsning av organisasjonstvister i LO. Den viktigste forskjellen er at vedtak i organisasjonskomiteen kan ankes inn for LOs sekretariat.

torgny.hasaas@lomedia.no

Det blir også mulig å anke et vedtak videre til et representantskapsmøte eller inn for LO-kongressen, men da må det ha kommet til nye momenter. Uansett så blir vedtaket fra sekretariatet satt ut i livet. Den nye prosedyren vil uansett ikke gjelde for saker som er brakt inn for organisasjonskomiteen før LOkongressen i år.

Det er den vonde striden mellom Postkom og Transportarbeiderforbundet om medlemmene i ulike deler av Bring-systemet som er bakgrunnen til den nye ordningen. Postkom vant denne striden og Transport følte seg overkjørt da de ikke hadde muligheter for å anke beslutningen fra organisasjonskomiteen.

– Det var dårlig oppmøte på organisasjonskomiteens møte og ett forbund stemte feil. Hadde de ikke gjort det ville det ikke vært 2/3-flertall i komiteen og utfallet ville blitt et annet, sier Lars Johnsen, nestleder i Transportarbeiderforbundet.

Den nye prosedyren er slik Transport ønsker det, men han beklager at vedtaket ikke gis tilbakevirkende kraft.

Postkoms leder Odd Kristian Øverland mener vedtaket på kongressen er en oppgradering av vedtektene til det som har vært intensjonen bak de gamle.

– Dette vil hindre en ørkesløs ørkenvandring i organisasjonstvister. Jeg opplever de nye vedtektene som logiske, og bringer saken opp trinn for trinn, sier Øverland. Han synes det er logisk at vedtektene ikke gis tilbakevirkende kraft.

LO-Aktuelt nr. 10/2009

Annonse
Annonse