JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Fortsatt optimist

Direktør Åsmund Lunde i Senter for seniorpolitikk har tidligere uttalt seg ganske optimistisk om seniorenes muligheter både under høy- og lavkonjunkturer. Han har ikke mistet gløden.
Mediene har jo sin måte å skrive om seniorpolitikken på, men bildet er litt mer sammensatt. Vi har ingen helt sikre fakta enda, men om vi ser på ledighetsstatistikken er det først og fremst de yngre arbeidstakerne som rammes. Seniorene utgjør så langt en ganske liten andel av de ledige. Andre signaler vi får i SSP sier heller ikke noe annet, så jeg tror fortsatt på at den positive seniorpolitikken vil vedvare. Holdningsendringene har festet seg godt, og i en del mellomstore bedrifter møter vi til og med holdningen om at de ikke trenger egne seniortiltak, men beholder seniorene lengst mulig uansett, understreker Lunde overfor LOAktuelt. Han mener viljen til å beholde kompetansen i bedriftene er viktig for denne holdningen, men peker samtidig på en underliggende fare:
– De eldre arbeidstakerne som måtte rammes nå og havner i ledighet, kommer neppe tilbake til arbeidslivet. Det blir svært vanskelig å reversere. Også OECD har anbefalt å holde på seniorene. Så selv uten dokumentasjon, er jeg fortsatt optimist på seniorenes vegne, sier Lunde.
LO-Aktuelt nr. 10/2009
Annonse

Flere saker

Annonse