JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Høyres anstendighet er i faresonen

- Venstres leder Lars Sponheim ber Erna Solberg slutte flørtingen med Frp.

I sin tale på partiets landsstyremøte lørdag tok han et oppgjør med Høyre fordi partiet etter hans mening konkurrerer med Frp på viktige områder og dermed gjør seg selv til et populistisk parti.

– Det er ingen tvil om at partiet er blitt mer populistisk når det gjelder innvandringspolitikken. Det har også beveget seg i retning Frp når det gjelder miljø- og vernespørsmål, ja til og med i pengebruken, sier Sponheim til NTB.

Han ber Høyres leder Erna Solberg si nei til Frp-samarbeid og heller samarbeide med et anstendig sentrum.

– Bekjemp heller de rødgrønne

Høyres første nestleder Jan Tore Sanner ber Sponheim dempe tonen og ber han bekjempe den rødgrønne regjeringen fremfor å angripe Høyre.

– Høyre er ikke populister, men realister. Når 5.000 mister jobben hver eneste måned, så er det ansvarlig og realistisk å bruke 6 milliarder kroner ekstra for å sette ned arbeidsgiveravgiften, sier han til NTB.

Han understreker at det er et hav av forskjell mellom Høyres økonomiske politikk og de forslagene som Frp kommer med, og som etter hans mening bare øker de offentlige utgiftene.

– Jeg har senkede skuldre når det gjelder angrepene fra Venstre. Jeg skulle bli enig med Lars Sponheim og Venstre om den økonomiske politikken over en kaffekopp. Utspillet fra Lars er nok et forsøk på å komme i media, sier Sanner.

Frp er Ap-garantist

– Frp er et høyrepopulistisk parti. Jo mer Frp vokser, jo vanskeligere blir det å stable et anstendig regjeringsalternativ på beina, konkluderte Sponheim.

Han sa også at et stort Frp er den beste garantien for at Stoltenberg kan fortsette som statsminister i en ren Ap-regjering.

– Dyrkingen av konfliktene mellom Jens og Jensen vil sette alle andre i skyggen. Frp får ikke over 50 prosent. Siv blir ikke statsminister i Norge fordi hun leder et ensomt, ekstremt og sært parti som dyrker alenegangen, slo Lars Sponheim fast i sin tale.

Han mener at partier som Frp og SV i regjeringssamarbeid senker forsvarslinjen mot ytterliggående politikk.

– Det blir sniksosialisme til venstre og snikpopulisme til høyre, sier han.

Krevende valgkamp

92 dager før valget ser Sponheim for seg en krevende valgkamp.

– Jeg ser tilløp til lettvinte løsninger og svar som jeg ikke har sett maken til i min tid i politikken, sa han.

Han sa at Venstre vil føre en valgkamp om lavutslipp og klima, kunnskap og velferd.

Sponheim karakteriserte den rødgrønne regjeringen som «de forsømte muligheters regjering».

– Det er stort gap mellom ord og handling blant de rødgrønne, sa han videre og nevnte rensing av gasskraftverk, utbygging av Goliat og fattigdomsbekjempelse. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse