JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Urovekkende påstander om valgfusk

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) synes det er urovekkende at det kommer påstander om valgfusk etter presidentvalget i Iran.

– Det er mye uro i Iran rundt resultater, og det kommer påstander om valgfusk. Det er urovekkende, sier Støre til NTB.

De siste offisielle tallene gir den sittende presidenten Mahmoud Ahmadinejad en klar seier.

– Vi får ta til etterretning de resultatene som nå kommer. De tyder jo på at den sittende presidenten har fått et klart flertall, sier Støre.

Han understreker at det ikke har foregått et fullgodt demokratisk valg i Iran.

– Her handler det om kandidater som har måttet gå gjennom en forhåndsgodkjennelse for å få lov til å være kandidater, og det kan ikke sies å være akseptabelt ut fra vanlige demokratiske standarder, sier den norske utenriksministeren.

Han håper Ahmadinejad de neste årene vil velge en kurs som er mindre preget av konfrontasjon.

– Vi kjenner jo hans politikk fra de siste fire årene. Det har vært en politikk med konfrontasjon mot USA og det vestlige samfunn, og det har vært en aktiv iransk politikk ved å legge seg opp i regionale konflikter. Hvis det er det som skal være politikken de neste fire årene, så er det et dårlig signal, men det er ikke sikkert at det kommer til å gå den veien. Vi får i hvert fall arbeide for at Iran blir engasjert til å velge en annen kurs, sier Støre. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse