JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav bryter loven

Ansatte i Nav utsettes for uheldige helsebelastninger på grunn av høyt arbeidspress.

Arbeidstilsynet pålegger derfor Nav å kartlegge omfanget av arbeidsbelastningene og deretter utarbeide handlingsplaner og iverksette en rekke tiltak.

Tiltakene skal evalueres sommeren 2010, framgår det av Arbeidstilsynets rapport om forholdene for de ansatte i Nav. Rapporten ble lagt fram mandag.

Arbeidsmiljøloven brutt

Arbeidstilsynet har gjennomført 25 tilsyn og hatt møter med arbeidsgiver og hovedverneombud i Nav i løpet av vinteren og våren 2008-2009.

Arbeidstilsynet beskriver i rapporten flere forhold som tilsynet vurderer som brudd på arbeidsmiljøloven.

Disse lovbruddene gjelder arbeidsbelastninger, utilstrekkelig medvirkning og manglende kartlegging av arbeidsmiljøkonsekvenser ved bruk av midlertidig ansatte.

Utilstrekkelig medvirkning

Arbeidstilsynet mener at arbeidsmiljøarbeidet i Nav ikke er tilstrekkelig prioritert.

I tillegg påpeker rapporten at kjennskap til vernetjenesten og deres oppgaver og funksjon i arbeidsmiljøarbeidet er for liten i Nav.

Arbeidstilsynet pålegger Nav å iverksette tiltak for å styrke de ansattes medvirkning og varsler at tilsynet vil delta som observatør i arbeidsmiljøutvalgsmøter i Nav i 2009 og 2010.

Korte engasjementer

Ved enkelte Nav-enheter har ansatte opplevd negative arbeidsmiljøkonsekvenser på grunn av systematisk bruk av midlertidig ansatte, ifølge rapporten.

Arbeidstilsynet pålegger derfor Nav å kartlegge arbeidsmiljøkonsekvenser ved bruk av midlertidig ansatte.

– Vi har fått viktige innspill som kan hjelpe oss fremover, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Han sier NAVs ansatte over flere år jobbet hardt og med høyt tempo for å realisere reformen.

– Det har helt tydelig gått for hardt ut over arbeidsmiljøet noen steder, sier Saglie.

Han sier at rapporten vil bli studert grundig, og at Arbeidstilsynet vil få tilbakemelding innen 6. juli, som er den frist tilsynet har satt.

– Vi tar rapporten og de varslede påleggene fra Arbeidstilsynet meget alvorlig. Nå skal vi ha en grundig prosess hvor vi kommer fram til hvilke tiltak vi må iverksette. Her skal vi ha et tett samarbeid med vernetjenesten og tillitsvalgte på alle nivåer. Det er en forutsetning for å lykkes, sier Nav-direktør Tor Saglie. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse