JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krisesentrene blir kommunalt ansvar

Norske kommuner blir pålagt i lovs form å sørge for et krisesentertilbud etter at Odelstinget mandag kveld vedtok en endring i krisesenterloven.

Fremskrittspartiet og Venstre stemte imot forslaget fra regjeringen fordi de mente at forslaget var et unødvendig inngrep i det lokale selvstyret. De to partiene argumenterte med at krisesentrene er et godt eksempel på private tilbud drevet fram av frivillige.

Regjeringen ønsket først og fremst å gjøre det klart at det er et offentlig ansvar å sikre at kvinner, menn og barn som er utsatt for vold i nære relasjoner, får tilbud om hjelp og oppfølging.

Kommunene vil få økte rammetilskudd for å finansiere driften, samtidig som det øremerkede statstilskuddet faller bort.

Opposisjonen var ikke fornøyd med denne ordningen og ba forgjeves regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til en helhetlig finansieringsplan for krisesentre. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse