JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skal snakke bedre med barn

Ansatte i barnevernet skal bli flinkere til å snakke med barn.

Dette er budskapet til barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt. Departementet hennes har fått laget en film med tittelen «Snakk med meg». I tillegg er det utarbeidet et veilederhefte om hvordan foreldre med barn i fosterhjem eller institusjon skal følges opp.

– I godt barnevernsarbeid bør og skal barna tas med. Derfor har vi laget denne veilederen, sier Huitfeldt.

Gode eksempler

Filmen viser eksempler på gode samtaler med barn som er i en sårbar situasjon. I filmen møter vi to jenter, foreldrene deres og barnevernet. En dramatisert historie viser glimt av jentenes liv rett før og i det barneverntjenesten griper inn.

Vi følger jentene i det første møtet med saksbehandler. I veksling mellom dramatiserte sekvenser og kommentarer fra fagfolk, gir filmen en bred praktisk og teoretisk tilnærming til hvordan viktige samtaler med barn kan gjennomføres.

Barnets beste

Veilederen og filmen er spesielt tilpasset barnevernet og skal spres til samtlige barnevernskontorer, men egner seg også for alle som skal snakke med barn i jobben sin.

– Barnets beste er et overordnet prinsipp i barnevernet, og barn er opptatt av om sine foreldre har det bra eller ikke. Ved å gi god hjelp til foreldrene som er i en vanskelig situasjon vil vi også hjelpe barna, sier Anniken Huitfeldt.

Målet er å bedre samarbeidet mellom barnevernstjeneste og biologiske foreldre, samt å gi biologiske foreldre bedre oppfølging. (ANB)

Annonse
Annonse