JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp får over 40 prosent i Østfold

I en internettmåling utført for Moss Avis og Fredriksstad Blad, får Frp 40,1 prosents oppslutning i Østfold.

Hadde dette vært valgresultatet, ville partiet fått én ekstra plass på Østfold-benken på Stortinget.

Partiet går fram med 13,2 prosentpoeng sammenlignet med valget i 2005 på målingen, som er utført for de to avisene av SMI Østfold.

Sterkest tilbake går Ap, som ender på 26,2 prosent, en tilbakegang på 9,5 prosentpoeng sammenlignet med valgresultatet i 2005, skriver Moss Avis.

Valgforsker Bernt Aardal ved Institutt for statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, kan ikke huske en så høy oppslutning til noe parti siden Aps velmaktsdager. Selv om resultatet er oppsiktsvekkende høyt, avfeier han det heller ikke siden Østfold tradisjonelt er et sterkt Frp-fylke.

– Det så vi ved forrige valg. Det er mulig at partiet har fortsatt fremgangen. Men selv om det er foretatt en vekting av resultatene, synes 40,1 prosent å være urimelig høyt, sier Aardal, og regner med en normalisering fram til valget i september.

Heller ikke Frps leder Siv Jensen tar av over resultatet.

– En oppmuntring på vei inn mot ferien. Men det er 90 dager igjen til valget, og det er ingen grunn til å ta noen seier på forskudd, sier Jensen til Moss Avis. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse