JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Millionsatsing på rekruttering

IF Metall i Sverige møter en medlemsflukt det siste året på ca. 10.000 medlemmer med en massiv vervekampanje.

Forbundsstyret bestemte i et møte 13.november at det skal bevilges 30 millioner svenske kroner over de neste to årene for å øke medlemsmassen. Halvparten av beløpet skal finansieres av avdelingene.

Utgangspunktet for satsningen er at forbundets organisasjonsgrad i de små bedriftene er mye lavere enn på de store. En viktig forklaring på dette er at det er en mye dårligere faglig representasjon på de små arbeidsplassene. Håpet er at satsningen på et par års sikt skal være selvfinansierende gjennom økt tilstrømning av nye medlemmer.

Må spørre folk

– Det er veldig viktig at vi sørger for at alle som begynner å jobbe i industrien får et spørsmål om å bli organisert, sier forbundsleder Stefan Löfven på forbundets hjemmeside.

IF Metall har rundt 430.000 medlemmer fordelt på nesten 12.000 arbeidsplasser i Sverige. Forbundet ble etablert i 2006 gjennom en sammenslåing av Industrifacket og Metall.

Totalt har LO-forbundene i Sverige mistet over 100.000 medlemmer hittil i år. Hovedårsaken til dette er den forhøyede avgiften til A-kassan (administrerer arbeidsledighetstrygd) og dårligere fradrag for fagforeningskontingenten.

Annonse

Flere saker

Annonse