JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil tvinge gass til Skogn

Lars Peder Brekk og Ola Borten Moe fra Senterpartiet vil si nei til all eksport av gass fra nye felt utenfor Midt-Norge inntil Skogn er forsynt med gass.

De to politikerne er ikke hvem som helst. Borten Moe er leder av næringskomiteen på Stortinget, og Brekk er Senterpartiets parlamentariske leder. Det er Adresseavisa som forteller om utspillet deres, som kom under en oljekonferanse på Stjørdal

– Det er overordentlig viktig at vi får bygd ut gasskraftverket på Skogn, og da er det vårt ansvar å sikre at de får den gassen de trenger. Derfor vil vi si nei til enhver langsiktig gassavtale for nye felt på Haltenbanken/Norskehavet før en langsiktig gassavtale med Skogn er på plass, sa de to politikerne.

De mente også at gassen må leveres til en overkommelig pris.

Maktbruk er nødvendig

Det kreves nye rørledninger for å utnytte gassen fra nye felt utenfor Midt-Norge. Hittil har oljeselskapene selv fått bestemme hvor gassen skal selges og ledes, men nå vil altså Borten Moe og Brekk sette betingelser før en rørledning kan bygges. For Skogn trenger gass.

– Vi må bruke makt når det er nødvendig. Her er det mest snakk om vilje. Det er så lite gass som skal til i den store sammenhengen at dette bør oljeselskapene klare, sier Lars Peder Brekk og Ola Borten Moe til Adresseavisa.

– Det vil forbause oss mye om ikke regjeringen - og dermed også oljeministeren - støtter et utspill som dette. Dette er god Sp-politikk og i tråd med partiets tradisjoner.

Annonse
Annonse