JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nye AFP-aksjoner torsdag

Torsdag blir det AFP-aksjoner flere steder i landet. I Oslo skal blant andre Stein Aamdal fra Fellesforbundet og Aksjon Forsvar AFP holde appell.

Stein Aamdal skal også overlevere et brev til Stortingets arbeids- og sosialkomite.

– Brevet inneholder en oppfordring til Stortinget om å ikke legge føringer nå som gjør en akseptabel løsning umulig, sier Aamdal til Magasinett.org. – Da kan tariff-forhandlingene til våren bli resultatløse og vi kan ende i en konflikt.

Aamdal mener regjeringen uttaler seg som om staten skal betale det meste av tidligpensjonen, mens de faktisk bidrar med under 25 prosent. – I hovedsak er det partene i tariffoppgjøret som bidrar. Men det vil skade mye om Stortinget allerede nå gjør det umulig for oss å bli enige om en god tidligpensjonsordning.

Med god mener han en ordning i tråd med det LO har krevd og Fellesforbundet gjentok og presiserte på sitt landsmøte.

- Ikke slapp av!

Leder i Norsk Transportarbeiderforbund, Per Østvold, minner også om at LO har vedtatt de riktige kravene, og at Fellesforbundet kom med presise, konkrete og viktige krav på sitt landsmøte. Han håper mange vil delta i markeringene.

– Seieren er ikke klar. Vi kan ikke tillate oss å slappe av. Vi må ikke glemme at det finnes en Stortingsmelding om pensjonsreformen som sier at AFP i framtida skal være dårligere enn vi har i dag, folk skal tvinges til å jobbe lengre, sier Transport-lederen til FriFagbevegelse.no.

Mange aktiviteter

I Oslo starter fanemarkeringen klokka 15 foran Stortinget, med appeller av Aamdal, Reiulf Steen, nestleder i Fagforbundet Gerd Kristiansen og Harry Jørgensen fra Pensjonistpartiet.

I Trondheim blir det møte i Folkets Hus før fanemarkering på torget klokka 15. I flere fylker, som Rogaland og Oppland, har fagbevegelsen oppfordret klubbene til å ta fanen med til Oslo, mens spredning av løpesedler og skolering vil bli prioritert andre steder. I Troms vil det bli store annonser i de største avisene for å spre opplysninger om kampen for å forsvare AFP-ordningen.

Annonse
Annonse