JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– SV-stemmer ikke bortkastede

SV-leder Kristin Halvorsen mener partiet hennes har et veldig godt utgangspunkt foran høstens stortingsvalg.

– Denne gangen kan det ikke være noen velgere som lurer på om en stemme på SV er en bortkastet stemme, sa Kristin Halvorsen da hun møtte pressen mandag.

– Vi kan vise til at vi kan styre, sa Halvorsen og la til at Høyres skrekkpropaganda fra 2005 er gjort til skamme.

– Vi har også vist at vi ikke rygger tilbake for å ta de tøffeste jobbene. Og så trenger vi ikke lenger bevise at vi kan samarbeide med andre partier, sa Halvorsen.

Olje i nord

SV-lederen mener at miljøpolitikken er et godt eksempel på hvorfor SV trengs i regjering.

– Oljeindustrien må ikke få vinne alle slag, sa hun og viste til at Lofoten og Vesterålen har blitt skånet i denne perioden.

– Dette slaget står nå på nytt, sa hun.

Halvorsen mener at SV har fått «betydelig gjennomslag» i regjeringen, sett på bakgrunn av at partiet fikk 8,8 prosent oppslutning ved valget i 2005.

SV-lederen viste til at partiet satte seg som mål å skape en ny kurs i miljøpolitikken, gi et løft for barn og unge pluss å arbeide for mer rettferdig fordeling. Disse tre sakene vil være sentrale for SVogså ved høstens valg.

Stemningsskifte

Partilederen har som mål å nå 10 prosent oppslutning ved valget, og hun innrømmer at det er langt fram.

– Men jeg merker et veldig stemningsskifte rundt SV, selv om vi ikke har fått det vi hadde ventet på meningsmålingene. Nå ligger vi som gjedda i sivet, sa Halvorsen.

– Tror du velgerne forstår når dere dobbeltkommuniserer og er både for og imot saker som Goliat og Statoils oljesandplaner?

– Ja, det tror jeg. Slik er det å være i mindretall. Men jo større SV blir, jo større gjennomslag får vi. Det har vi spesielt sett i miljøpolitikken. Hadde det ikke vært for SV så ville det ikke ha vært gasskraftverk med rensing, sa Halvorsen. (ANB)

Annonse
Annonse