JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Populær Solhjell

SVs Bård Vegar Solhjell er blant landets mest populære bloggere, uansett sjanger.

Solhjell er blant de politikerne som tar sosiale medier og internett mest alvorlig. Han har en politikerblogg som mange har lagt merke til, og bardvegar.no er faktisk blant landets 10 mest populære blogger uansett sjanger.

– For oss er det viktig at sosiale medier ikke bare blir en valgkampjippo, men at de brukes til å få bedre politikk og enklere dialog med velgerne. SV er på både Facebook, Twitter , Flickr og Youtube. I tillegg er det veldig mange av våre profilerte kandidater som har egne kontoer på disse nettsamfunnene, og ikke minst mange som har egen blogg. Det får vi også mye god tilbakemelding på. Nå senest ved at bladet Ideer kåret SV til best på nett, sier Solhjell til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Tror du på en «Obama-effekt» ved utstrakt bruk av nettet, eller er det andre forhold som gjelder i Norge?

– Det viktigste er den direkte kontakten med velgerne. Brukt på riktig måte kan sosiale medier og nettet bidra til dette. Det var dette Obama-kampanjen skjønte. De brukte nettet til direkte kontakt, men enda viktigere; til å organisere vanlig direkte kontakt som husbesøk, løpeseddelutdeling og lignende. Samtidig blir nettet stadig viktigere for å dele og hente inn informasjon. Jeg tror at dette valget kanskje er det siste stortingsvalget i Norge hvor tv er viktigere enn internett når det kommer til hvor velgerne henter inn informasjon, sier Solhjell. (ANB)

Annonse
Annonse