JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

60 årsverk skal bort

De ansatte har nå fått beskjed om at Dagbladet vil kutte 60 årsverk og kostnader for 150 millioner i året. Alle klubbene beklager avgjørelsen.

– Dersom de nyeste kuttforslagene gjennomføres, vil Dagbladet over en femårsperiode ha kuttet kostnader for nærmere 300 millioner kroner, skriver redaksjonsklubben, Dagbladets Grafiske Klubb, HK Media og Parat i en felles pressemelding.

– Avisa står nå ved et veiskille. Den varslede nedbemanningen forutsetter at ledelsen nå tar avgjørende strategiske og journalistiske valg, for hvilken avis Dagbladet skal være i framtida.

Avviser styrte sluttpakker

Alle klubbene er sterkt imot styrte sluttpakker.

– Ledelsen i Dagbladet har også varslet oss om de vil nedbemanne gjennom styrte sluttpakker. Dette er klubbene og de tillitsvalgte sterkt i mot. Vi forutsetter at en eventuell nedbemanning kan løses gjennom frivillige ordninger, skriver klubblederne.

– For oss er det et vilkår for i det hele tatt å godta sluttpakker at de blir et tilbud til alle, sier klubbleder i Dagbladets Grafiske Klubb, Tone Granberg Løvlien, til Magasinett.org.

– Vi er også helt uenig i ledelsens tanker om å kutte hardt på desken. Vi anser det som en farlig svekkelse av Dagbladets konkurranseevne opp mot andre aviser.

Lang prosess

Tone Granberg Løvlien har ingen kommentarer til spørsmål om å tallfeste hvor mange av klubbens medlemmer som kan miste jobben.

– Nå begynner en lang prosess. Den vil handle om hvordan avisa skal bli, om kompetanse, ansiennitet, eventuelle pensjoner og frivillighet. Det er umulig å si noe om sluttresultatet. Men for oss er det spesielt viktig hvordan kompetansegapet kan utjevnes fram mot 2010, sier hun.

Annonse
Annonse