JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Alternativet er H/Frp-regjering

Statsministeren mener en Høyre/Frp-regjering er det mest sannsynlige alternativet til fortsatt rødgrønt styre.

– Det mest realistiske og sannsynlige alternativet er en regjering med Høyre og Fremskrittspartiet, sa Jens Stoltenberg da han tirsdag møtte pressen på Hukodden ved Oslofjorden.

Statsministeren begrunnet sin analyse med et par observasjoner han har gjort den siste tiden.

Er beredt

– Høyre sa på sitt landsmøte klart at partiet er beredt til å regjere med Fremskrittspartiet. Den andre grunnen er de politiske tyngdelovene tilsier at det største og nest største regjering danner regjering. Det er mye som taler for at disse to partiene finner sammen. Og så har Frp åpenbart lyst til å regjere, sa Stoltenberg.

Han viste til at Carl I. Hagen tidligere har uttalt at det er hipp som happ hvem som sitter i regjering, men tolker det slik at Frp nå har lyst til å regjere.

Ingen Plan B

Jens Stoltenberg gjør det klart at de rødgrønne ønsker å fortsette i neste stortingsperiode, og bedyrer at han ikke har noen plan B.

– Vi går til valg på fortsatt flertallsregjering. Vi har mye ugjort, sa statsministeren etter å ha skrytt om hva som er oppnådd de siste fire årene.

– Vi har vist evne til å inngå kompromisser. Det er en god egenskap. Vi har en plan, og det er å vinne valget. Utgangspunktet er godt. Vi har ikke vunnet, men en seier er absolutt innen rekkevidde, sa Stoltenberg og hevdet at de rødgrønne må heve seg to-tre prosenpoeng i forhold til snittet av de siste meningsmålingene.

Statsministeren trakk fram tre saker som har vært viktige de siste halvåret: Kampen mot arbeidsledigheten, pensjonsavklaringen i offentlig sektor og den nye samhandlingsreformen i helsesektoren. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse