JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FORKLARINGER - Noen ord og uttrykk

SOM: Social media optimisation, sosiale medier optimalisering betyr å tilrettelegge markedskampanjer for sosiale nettverksteder som Facebook, Nettby og andre.

Triggerord: En form for emneord, men som speiler de ordene brukeren har i hodet når han eller hun kommer til et nettsted og som beskriver det brukeren leter etter. Er ofte konservative og konkrete, ikke abstrakte paraplybegrep.

Web: Forkortelse av World Wide Web. Del av Internett som omfatter visning av informasjon på sider som leses av en nettleser.

Blogg: Fornorsking av det engelske «blog» som er en sammentrekning av «web log» eller dagbok på nettet. Brukes om en webside med personlige meningsytringer. Er en populær form for kommunikasjon Et nettsted som ofte krever medlemskap, hvor man bygger opp og vedlikeholder et sosialt nettverk. Ofte av personlig karakter, med utveksling av bilder, videoer og meldinger.

Twitter: Blogging i mikroformat. Meldinger på under 140 tegn, ofte inkludert lenke med henvisning til lengre tekst. På Twitter kan du, i motsetning til Facebook, følge hvem du vil og alle som vil kan følge deg (follower/followers)

Nettside: Egentlig en enkelt side på et nettsted, men brukes ofte synonymt med «nettsted», «webside» og «hjemmeside». Teknisk definisjon: HTML eller XHTML-side som kan aksesseres med en nettleser.

Nettsted: En ansamling nettsider på samme domene, som typisk lenker til hverandre gjennom felles meny. www.aktuell.no er et nettsted.

Eksempler på kollektiv intelligens (Wiki’er ), Kommunikasjon og samtale (MySpace ), kobling mellom flere tjenester (RSS) og Brukerstyrt tagging (Folksonomier).

Annonse
Annonse