JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sterkt forsvar av AFP

Rundt seksti faner og foreninger samlet seg i regnet foran Stortinget torsdag ettermiddag, for å markere forsvaret av AFP-ordningen.

Foreningene og fanene stammet fra Verdal via østlandsfylkene til Jæren, og fra et bredt spekter av LO-forbund.

Elementær regning

– Det er ingen overraskelse for meg at dere trosser dette været for å forsvare noe som er så viktig, sa Reiulf Steen i sin appell, før han ga den opplysningen at en og en er to.

– Dette finner jeg det nødvendig å si. For regjeringen har forsikret at vi ikke skal få noen dårligere pensjonsordning enn før. Samtidig vil de spare millioner. Da er det nødvendig å minne om elementær regning, sa han, og oppfordret til å fortsette forsvaret av AFP.

– Det er nå vi må forsvare våre velferdsgoder. Vi vet ikke noe om hvordan dette landet vil se ut om noen år, sa han.

Synspunkter til Stortinget

Stein Aamdal overleverte kravene fra Aksjonen Forsvar AFP til representantene Karin Andersen (SV) og Per Rune Henriksen (AP) fra Stortingets arbeids- og sosialkomite.

Han oppfordret dem til å sørge for at Stortinget ikke bandt seg til vedtak som ville hindre at disse kravene ble gjennomført.

– Jeg skal ta med synspunktene deres til Stortinget, til komiteen og til mitt eget parti, lovte Karin Andersen.

Annonse
Annonse