JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Konflikten kan være løst innen fredag

Politikonflikten kan være løst innen fredag morgen. Politiets Fellesforbund mener justisministeren har gitt partene et godt bidrag til en løsning

Partene forhandlet onsdag ettermiddag etter at justisminister Knut Storberget (Ap) tirsdag ettermiddag skal ha åpent for at politiets unntak fra hviletidsbestemmelsene ikke vil bli regulert gjennom forskrift, dersom partene kan komme fram til en omforent løsning via forhandlinger.

– Jeg er optimist i den forstand at vi fikk et godt bidrag fra justisminister Knut Storberget tirsdag kveld, sier Arne Johannessen til NTB.

Kritisk fase

Johanessen sier forhandlingene onsdag ettermiddag er i en utrolig kritisk fase, og at det midt i forhandlingene er begrenset hva han kan si.

– Men jeg er optimist i den forstand at vi fikk et godt bidrag fra justisministeren. Vi har en avtale om at finner vi en løsning forhandlingsveien, så blir ikke forskriften iverksatt, sier Johannessen.

Han poengterer at det er store problemer som skal løses på få timer før fristen går ut fredag morgen.

Politietatens avtale om unntak fra arbeidsmiljøloven løper ut 1. juli. Regjeringen har det siste halvåret fastholdt at nye unntak fra politiets bestemmelser om hviletid vil bli fastsatt gjennom forskrift, altså ikke gjennom forhandlinger.

Felles forståelse

Partene, Politidirektoratet og organisasjoner med Politiets Fellesforbund i spissen, har en felles forståelse av at mangel på politikraft er den store utfordringen og vil være det i mange år, ifølge Johannessen

Hvilken kompensasjon politiet skal få for mer arbeidstid og fleksibilitet i forhold arbeidsmiljøloven, er utfordringene.

Johannessen sier til NTB at en forhandlingsløsning vil få umiddelbar effekt både når det gjelder politiets overtidsarbeid og fleksibilitet.

Drøftet med statsministeren

Etter møtet mellom justisministeren, Politiets Fellesforbund og politijuristene, tirsdag ettermiddag, møtte flere statsråder Storberget. Deretter skal Storberget ha drøftet saken med statsminister Jens Stoltenberg (Ap), ifølge Aftenposten onsdag.

Storberget bekrefter at han var involvert i forhandlingene med de ansattes organisasjoner, men han vil ikke kommentere hva som skjer innad i regjeringen for å finne en løsning.

– Jeg er fortsatt optimist, men det går på fullt gir. Det er krevende å finne en løsning, sier Storberget. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse