JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Giske åpen for ny konsesjon

Kulturminister Trond Giske er åpen for en ny konsesjon for TV2, som har truet med å flytte fra Bergen.

TV2s konsesjon går ut på nyåret, og da forplikter heller ikke kanalen seg til å ha hovedkontoret i Bergen lenger. Samtidig sliter konsernet med økonomien, og er under press fra andre kanaler som sender fra land med gunstigere reklameregler. TV2s dager som privilegert kanal forsvant også med ankomsten til det digitale bakkenettet.

TV2-sjef Alf Hildrum har etterlyst en ny konsesjonsavtale eller andre virkemidler fra kulturdepartementet, og endringer i reklamereglene, som vil gjøre det lønnsomt nok til å fortsette med hovedkontor i Bergen.

Endringer på vei

Kulturminister Trond Giske (Ap) sier til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) at han har forståelse for at TV2 befinner seg i en vanskelig situasjon, men noen full støtte til en av Hordaland Aps «viktigste valgkampsaker», som er å beholde TV2 i Bergen, kommer han ikke med foreløpig.

– Vi har snakket flere ganger med Alf Hildrum, blant annet om endringer i avtaleverket. Men dette krever en prosess og en høring. Dette er rett rundt hjørnet, sier Giske.

– Hva med en ny konsesjon for TV2?

– Hildrum kan tenke seg å fortsatt ha en konsesjon, og det er vi åpen for, sier Giske, men understreker at det er flere hensyn begge veier som må tas, før en eventuell ny avtale kan være på plass.

EU-regler påvirker

– Kringkastingsdirektivet i EU forbyr forskjellsbehandling, sier kulturministeren.

Giske sier at TV2 også inviteres med i en gruppe som skal se på fritt kanalvalg, altså at seerne kan bestille seg enkeltkanaler i stedet for å måtte kjøpe hele pakker med kanaler, og kulturministeren legger til at det skjer mye nytt i forhold til direkte kundeforhold med seerne og tv-distribusjon.

– Jeg tror uansett at TV2 gjør klokt i å ta vare på de fysiske og menneskelige investeringene de har gjort i Bergen. Jeg mener TV2 er en bedre kanal ved å ha hovedkontor i Bergen, og håper ledelsen i TV2 ser det likedan. Jeg er veldig opptatt av at vi skal ha en stor tv-kanal utenfor Oslogryta, avrunder Giske. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse