JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Siv tar ryddejobben

Siv Jensen tar den politiske ryddejobben for å ordne opp i kaoset på borgerlig side.

– KrF må velge side. Det er ikke noe rungende rop i befolkningen etter å få «Bondevik-partiene» tilbake i regjering. Det ropet eksisterer ikke, sier Frp-leder Siv Jensen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun er frontfigur på Fremskrittspartiets Valgcamp i Bø i Telemark denne uka. Her er tusen Frp-entusiaster samlet, og onsdag var det Siv Jensens tale som dominerte. Men før talen tok hun sin del av ryddejobben som vakt ved matserveringen.

Siv Jensen er glad for at statsminister Jens Stoltenberg tirsdag utropte en regjering av Høyre og Fremskrittspartiet som det mest realistiske alternativet ved høstens valg.

Pekte på Siv

– Føler du at Stoltenberg gjennom denne uttalelsen pekte på deg som alternativ statsminister?

– Ja, det er det ikke noen tvil om at han gjorde, sier Jensen.

– Hva sier du til KrF-leder Dagfinn Høybråten som hevder at det er fordummende å gjøre valgkampen til en debatt mellom Jens og Jensen?

– Det er realistisk at det er de to store og realistiske alternativene som barker sammen i et oppgjør foran valget i september. Dette kommer til å sette søkelys på de store forskjellene i norsk politikk. Derfor er det ikke fordummende. Velgerne klarer selv utmerket godt å skille mellom alternativene.

Må velge side

– Så det er KrF som må velge side i norsk politikk?

– Ja, jeg mener det. Jeg skjønner jo at KrF og Venstre ønsker å utgjøre en dominerende faktor i norsk politikk, men det kan de altså ikke gjøre med den oppslutningen de har. Det betyr at de må velge – om de fortsatt skal ha en rødgrønn politikk eller fornyelse av Norge hvor Frp er en del av fornyelsen, sier Jensen.

I sin tale på Fremskrittspartiets Valgcamp slo Jensen fast at det ikke blir noen borgerlig regjering «uten Fremskrittspartiets delaktighet».

Ønsker klarhet

Hun har problemer med å skjønne hvordan Dagfinn Høybråten og Lars Sponheim regner når de sier at det ikke er størrelsen det kommer an på.

– Det er typisk mannfolk å si noe sånt, sa hun og høstet kraftig applaus fra tilhørerne.

– Slaget vil stå mellom Ap og Frp, som er de store realistske alternativene i norsk politikk, sa Jensen.

– Jeg synes det er på tide å få klarhet fra KrF og Venstre. Velgerne må få vite om det er et borgerlig eller sosialistisk alternativ som ligger deres hjerte nærmest, sier Jensen til ANB.

Ikke realistisk

– Sentrumsalternativet er ikke særlig realistisk. Det har alle skjønt, bortsett fra KrF og Venstre, sier Jensen

Hun mener et alternativ med Høyre, KrF og Venstre er like urealistisk som sentrum var foran valget i 1997. Bondevik I-regjeringen hadde aldri sett dagens lys hvis det ikke var for at Thorbjørn Jagland stilte sitt ultimatum om 36,9 prosent.

– KrF og Venstre forsøker å legge velgernes kraft til side ved å drømme seg tilbake. Det blir sært og smalt. Jeg mener det er å vise betydelig forakt for velgerne å overse Frp i en slik situasjon. Frp er tross alt landets nest største parti, sier Jensen. (ANB)

Annonse
Annonse