JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seniorpris til attføringsbedrift

Lillesand Produkter as er en av to bedrifter som i dag mottok prisen ”Årets seniorinitiativ”.

Attføringsbedriften Lillesand Produkter as og DNV Maritime er to bedrifter som har utmerket seg for god seniorpolitikk. Derfor mottok de i formiddag prisen ”Årets seniorinitiativ 2007” fra Senter for seniorpolitikk (SSP).

Seniorer gull verdt

– Samfunnet har ikke råd til å si nei til de godt voksne arbeidstakerne. Det er viktige oppgaver som skal løses. Vår utfordring er mangel på arbeidskraft. I den sammenheng er seniorene gull verdt, sa finansminister Kristin Halvorsen da hun delte ut prisen.

– Vi må legge opp til et bærekraftig arbeidsliv, som gir plass til alle, uansett alder, understreket hun.

– Det er viktig å trekke fram de som gjør en ekstra innsats for å beholde seniorene i arbeidslivet. Det er ikke sånn at alle godt voksne enkelt får seg jobb, minnet Halvorsen om før hun delte ut prisene.

100 ut i arbeid

Lillesand Produkter as arbeider med å få folk over 50 i arbeid. Gjennom sitt ”seniortorg” samler de voksne arbeidstakere og gir dem hjelp til å finne seg arbeid. I løpet av ett år har om lag 100 personer kommet i arbeid ved hjelp av Lillesand Produkters attføringsavdeling.

200 bedrifter i Aust-Agder bruker seniortorget som et sted å rekruttere arbeidstakere fra.

Søkte etter seniorer

Det Norske Veritas DNV Maritime søkte etter eldre arbeidstakere for å bøte på ingerniørmangelen. Gjennom en rekrutteringskampanje som rettet seg mot seniorer, ansatte selskapet 20 godt voksne ingeniører. Kampanjen er avsluttet, men bedriften nyter fortsatt godt av å ha blitt kjent som en bedrift som gir gode utviklingsmuligheter for eldre arbeidstakere.

Ny praksis

– Seniorpolitikk har bedre tider enn noen gang. Det stramme arbeidsmarkedet er en forklaring. Det er viktig at vi benytter denne anledningen slik at vi kan få en ny varig praksis i arbeidslivet, sa Åsmund Lunde, direktør i SSP.

”Årets senioralternativ” deles hvert år ut til virksomheter som bidrar til å fremme seniorenes stilling i arbeidslivet.

Annonse
Annonse