JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flere studenter ønskes

Ungdommen markerte seg sterkere på årets LO-kongress enn noen gang tidligere. LO-Aktuelts intervjuer med 18 engasjerte unge tillitsvalgte viser også at det gror godt. Samtidig har LO store utfordringer når det gjelder å rekruttere ungdom som kommer fra universitet og høyskoler. Hvordan kan LO og forbundene komme på offensiven?

LO har et stort potensial i denne målgruppen, og LO-kongressen vedtok en ytterligere satsing på rekruttering av studenter. Erfaringene med studentsenter på universitetene har vært gode og bekrefter behovet for synliggjøring og tilstedeværelse. Dette vil LO og forbundene arbeide sammen om for å styrke ytterligere i kommende kongressperiode.

LOs sommerpatrulje har vært en suksess i mange år. Hvorfor kan ikke en slik oppsøkende virksomhet blir en mer permanent ordning?

LOs sommerpatrulje gjennomføres som en særlig satsning rettet mot unge arbeidstakere. Men det gjennomføres også daglig mye godt rekrutteringsarbeid i forbundene. Dette er LOs medlemsvekst de siste årene et godt bevis på. På mange måter har økt satsning på rekruttering ført til at vi tenker rekrutteringsperspektivet i alt arbeid vi gjør. Slik sett arbeider hele LO-familien med oppsøkende virksomhet og rekruttering hele året.

Fungerer student- og elevmedlemskapet slik man ønsker?

Det arbeides aktivt i dag både med å evaluere student- og elevmedlemskapet og å inngå en ny rammeavtale. Begge disse prosessene er igangsatt fordi man ønsker å forbedre innhold og framgangsmåte i rekrutteringsarbeidet. Det eksisterende student- og elevmedlemskapet har gitt gode resultater fram til i dag. Men vårt utgangspunkt er at det alltid vil være et forbedringspotensial og vi arbeider alltid med sikte på lykkes i rekrutteringsarbeidet rettet mot disse målgruppene.

Kan LO gjennom LOfavørkonseptet utvikle tilbud rundt studiefinansiering og etablering på boligmarkedet, som er så gode at det vil tiltrekke seg flere unge medlemmer?

LOfavør har i dag markedets beste innboforsikring gjennom kollektivhjem. Dette følger også med studentmedlemskapet og er et godt tilbud for studenter. Tilbud om studiefinansiering har LOfavør per dags dato ikke. LO arbeider derimot politisk for å bedre den offentlige studiefinansieringen gjennom Lånekassen. LO-kongressen 2009 vedtok også mye god boligpolitikk. Dette skal følges opp for å bedre mulighetene for etablering for ungdom på boligmarkedet.

LO-Aktuelt nr. 11/2009

Annonse

Flere saker

Annonse