JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Homopris til LO

LO ble i helgen tildelt årets Homofrydpris for sitt mangeårige arbeid for likestilling.

– Priser har aldri vært drivkraften for arbeidet vårt. Det er kampen for likeverd og rettigheter som er drivkraften, sa LO-sekretær Trine Lise Sundnes da hun tok i mot prisen, sammen med likestillingsrådgiver Trude Johnsen. Men Sundnes la raskt til:

– Det er fantastisk gøy å få Homofrydprisen.

Prisen ble delt ute etter den store gateparaden som lørdag avsluttet årets Skeive dager i Oslo. Juryen sier dette om hvorfor LO ble tildelt årets pris:

«LO ville arbeide med holdningsskapende arbeid for å synliggjøre og motarbeide strukturer og kulturer som fører til forskjellsbehandling, og for en kjønnsnøytral ekteskapslov. Og det vil vi si med denne prisen at de har gjort. LO er opptatt av å styrke homofile og lesbiske arbeidstakeres situasjon på arbeidsmarkedet. LOs Homoutvalg arbeider med spørsmål om homofiles rettigheter i arbeidslivet. Karin Enderud og Klaus Jervell satte igang arbeid med homopolitiske spørsmål for noen år tilbake. Dette skulle vise seg å legge et godt grunnlag for LOs rettighets- og likestillingsarbeid i hele Norge. Disse ga staffettpinnen videre til Trine Lise Sundnes og Trude Johnsen. LO-sekretær Trine Lise Sundnes har vist et godt engasjement og et godt arbeid i jobben med homofile og lesbiskes rettigheter i arbeidslivet. Denne jobben har blitt gjort på en formidabel måte med likestillingsrådgiver Trude Johnsen.»

Annonse

Flere saker

Annonse