JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Må betale tilbake

Pakistan Velferds organisasjon må betale tilbake en del av pengene de fikk fra Utenriksdepartementet.

Organisasjonen fikk i februar i år 265.000 kroner i offentlig støtte til seminar om islam og demokrati. I forbindelse med at bilagene fra organisasjonen granske har de opplyst at ikke alle pengene ble brukt til formålet.

– Pakistansk Velferds organisasjon har innrømmet for oss at noen av midlene de er blitt tildelt ikke er blitt benyttet, og vi vil derfor be om å få disse midlene tilbake umiddelbart, sier underdirektør Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet til TV 2.

Pakistansk Velferds organisasjon Norge ble varslet om UDs beslutning tirsdag. Det er ikke kjent hvor stort beløp de må betale tilbake.

– Vi utelukker ikke at en ny gjennomgang av regnskapet av en ekstern revisor kan føre til at ytterligere midler må tilbakeføres til UD, sier Imerslund.

UD ba om et nytt regnskap etter at organisasjonen skal ha forfalsket noen av bilagene. Heller ikke dette regnskapet er godt nok, og UD vil nå ha en ny og uavhengig revisor til å se på regnskapet på nytt.

Utenriksdepartementet vil i tillegg be Riksadvokaten vurdere om organisasjonen skal straffeforfølges.

Pakistansk Velferds organisasjon ønsket ikke å kommentere saken tirsdag. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse