JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bekymret for attføringskøen

Arbeidsminister Dag Terje Andersen er bekymret over at stadig flere yrkeshemmede står i kø for å få attføring.

– Det er et klart mål å unngå unødig ventetid på attføring. Jeg deler derfor Attføringsbedriftenes bekymring når attføringskøen vokser, sier Dag Terje Andersen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Direktør Johan-Martin Leikvoll ved Attføringsbedriftene i NHO kunne onsdag fortelle at attføringskøen for yrkeshemmede har økt med 30 prosent det siste året.

7.000 flere

30.000 yrkeshemmede venter nå på attføringstiltak. Det er 7.000 flere enn i fjor. Leikvoll foreslår derfor en ubyråkratisk dugnad for å korte ned på køen, men ministeren er ikke sikker på at dette er riktig løsning.

– Jeg setter også pris på at Attføringsbedriftene er innstilt på å gjøre en dugnad for å avhjelpe denne situasjonen, sier Andersen. Han er enig med Leikvoll i at problemet verken er mangel på tiltaksplasser eller mangel på tiltaksmidler.

– Utfordringen slik jeg ser det er å få avklart og kartlagt arbeidssøkeres arbeidsevne og bistandsbehov raskt nok, sier Andersen.

Får ikke «plukke»

Ministeren innrømmer at etablering og omstilling av mange Nav-kontorer i år har bidratt til at dette kartleggingsarbeidet har tatt noe lengre tid enn før.

– Det er ikke helt klart hva Attføringsbedriftenes forslag går ut på, men det er ingen løsning å sende folk på tiltak før det er gjort en grundig avklaringsjobb og før det er utarbeidet en plan for attføringen. Det vil derfor være svært uheldig om tiltaksleverandører skal få «plukke ut» folk direkte på tiltak, sier Andersen.

Vil følge med

Ministeren peker på at Nav selv må avgjøre hvordan etaten vil organisere oppfølgingsarbeidet.

– Men jeg vil følge med på hvordan etaten i samarbeid med Attføringsbedriftene og andre tiltaksleverandører vil greie å få flere personer med nedsatt arbeidsevne inn på attføring utover i året. Det må skje innenfor de økonomiske rammer som er lagt for attføringsarbeidet i 2009 og med den organiseringen og arbeidsdelingen vi i dag har mellom Nav og arrangører av tiltak, sier Andersen. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse