JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Idiotisk innstramming

Trine Skei Grande er provosert etter at regjeringen har foretatt ytterligere innstramninger av asylpolitikken.

Venstres nestleder er ikke nådig i sin kritikk etter å ha lest gjennom de nye tiltakene fra regjeringen.

– Innstrammingene overfor enslige, mindreårige asylsøkere er dessuten et svik overfor barn i nød. Og det er ren idioti å nekte arbeidsføre mennesker å få jobbe mens de venter på behandling av sin søknad. Regjeringen ber jo om at disse søker til mindre heldig aktiviteter, sier Skei Grande.

– Trist

Heller ikke Press Redd Barna Ungdom er imponert over tiltakene.

– Nok en gang blir barna ofre når regjeringen kaster seg inn i konkurransen om å ha den strengeste asylpolitikken i Europa. Det er trist å se at Soria-Moria-erklæringens løfte om en human flyktning- og asylpolitikk i tråd med FNs anbefalinger nå i praksis har endt opp med det stikk motsatte, sier leder i Press, Kirsten Kvalø.

Skei Grande forventer nå å høre noe fra Kristin Halvorsen og co.

– Jeg forventer at SV igjen tar dissens på de nye innstrammingene i asylpolitikken. Da vil Ap og FrP nok en gang søke sammen for å få flertall for en flyktninge- og asylpolitikk hvor de to partiene har mer til felles enn noen de vil innrømme, sier Skei Grande.

Bomskudd

I september kom regjeringen med 13 tiltak som skulle bremse asylstrømmen, og de strammet blant annet inn familiegjenforeningsinstituttet og satte et krav om fire års utdanning eller arbeidserfaring.

– Grunnløse asylsøkere må få raskere avslag, men det var fullstendig bomskudd å foreta innstramninger i familiegjenforeningsinstituttet for å begrense asyltilstrømingen, mener Skei Grande.

Frps innvandrerpolitiske talsmann, Per-Willy Amundsen, sier at tiltakene er «et stort gjesp i sommervarmen», mens SU-leder Mali Steiro Tronsmo mener at de nye tiltakene viser at Norge ikke er villig til å ta sitt ansvar for verdens flyktningbyrde.

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) sa onsdag at de nye tiltakene skal sørge for at mindreårige kommer til Norge, og at de som kommer med falske papirer skal avsløres. (ANB)

Annonse
Annonse