JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trusler mot norsk ambassade

Norge stenger ambassaden i Islamabad i Pakistan torsdag og fredag. Grunnen er endringer i trusselbildet.

– På grunn av utviklingen av det generelle sikkerhetsbildet og den totale trusselvurderingen er ambassaden stengt, sier pressevakt i Utenriksdepartementet (UD) Ragnhild Imerslund til NTB.

Ambassaden skal være stengt fram til helgen.

– Beslutningen som nå er tatt, er at ambassaden skal være stengt torsdag og fredag. Jeg kan ikke si noe mer om hva som eventuelt skjer etter det, sier Imerslund.

Av sikkerhetshensyn vil hun heller ikke si noe om hva som skjer med de ansatte på ambassaden. Ifølge UD har Norge aldri tidligere stengt ambassaden i Islamabad. Det er ikke kjent om ambassaden har mottatt en konkret trussel før UD bestemte å stenge utenriksstasjonen.

Pakistansk politi sa i forrige uke at de hadde avslørt attentatplaner mot utenlandske mål i landet, blant annet mot Norges og Sveriges ambassader. 25 personer ble da pågrepet mistenkt for å planlegge angrep. Kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, Bjørn Jahnsen, sa da at norske myndigheter fulgte nøye med på situasjonen.

– Trusselbildet i Islamabad er høyt, noe alle utenriksstasjoner er oppmerksomme på. Vi ønsker ikke å gå inn på denne konkrete trusselen. Det er ikke uvanlig at det er bombeangrep i Islamabad, men de fleste er rettet mot pakistanske mål, sa Jahnsen til NTB i forrige uke.

I juni i fjor ble seks mennesker drept i et bombeangrep mot Danmarks ambassade i Islamabad. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse