JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Istid-mannen» med svett jobb

– Dette er den varmeste arbeidsplassen i byen, garantert, sier en svett «Sid».

«Sid», alias Alexander Kvamme (22), har som jobb å promotere animasjonsfilmen «Istid 3» for Bergen Kino. En hyggelig jobb, ja. For barn blir jo så glade av å se ham vinkende og vandrende rundt om i byen.

Men...

– Men det er sånn cirka varmere enn behaglig inni her, sier Kvamme om «arbeidsantrekket».

– Hva er lønna? spør Bergensavisen (BA).

– Lønna? Jeg får si at jeg får mye ære og et godt rykte! Det er jo stas at alle sier «Hei Sid!», og jeg føler at jeg sprer en del glede.

Nesten 30

Det var på det varmeste 28,7 grader på Florida målestasjon fredag, bare 3,4 grader lavere enn varmerekorden i Bergen fra 2003. Inne i drakten til Kvamme var det nok dobbelt så varmt.

– Du vet, det er jo tykt dette her, sier Kvamme og klapper seg på pelspondusen.

Kroppen hans fyller ikke hele drakten. Hodet til «Sid» er montert oppe på hodet til Kvamme som navigerer seg rundt ved å titte ut av noen små hull i draktens hals. Det er også pelsens eneste form for synlig ventilasjon.

Elisabeth Halvorsen er kinodirektør, og dermed øverste ansvarlig for arbeidstakernes helse, miljø, og sikkerhet. Hun røper at Kvamme ikke får være inne i drakten i mer enn 20 minutter i slengen.

– Han er i alle fall helt våt av svette når drakten tas av. Pauser er et must. Noen påstår at man kan kle varmen vekk, men jeg tror ikke det gjelder for «Sid».

Avtar

Kvamme startet onsdag og er ferdig med jobben som «Sid» søndag. Mandag skal det ironisk nok bli kjøligere i været.

Ansvarlig for promoteringsstuntet, Ingrid Røen, fleiper med at «Sid» får så mye is han vil, og slapper av i pausene på kjølelageret.

Men Røen er usikker på om en svettende «Sid» faktisk trakk solvarme bergensere inn i kinolokalene.

– Men airconditionanlegget på kinoen, det fungerer bra, reklamerer hun blidt. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse