JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bekymret over få sykehjemsplasser

I Oslos bydeler har det blitt 370 færre sykehjemsplasser etter at Frp overtok eldreomsorgen. Eldreombudet er bekymret.

Eldreombud Anne Myhr er bekymret for eldreomsorgen i Oslo. Eldreombudet har flere ganger, senest i en årsrapport fra 2008, slått fast at det er for få sykehjemsplasser i hovedstaden, og mener at bestillerkontorene i bydelene er for strenge. Og etter at Frp tok over eldreomsorgen har det blitt 370 færre sykehjemsplasser, skriver VG.

I Oslo er det bestillerkontorer i hver enkelt bydel som innvilger og avslår søknader om sykehjemsplass.

– For meg blir det av og til helt ubegripelig at søknader om sykehjemsplasser avslås. Bydeler som ser bort ifra faglige råd om sykehjemsplass, er en kjent situasjon for oss, sier Myhr.

Frp innrømmer at det er for få sykehjemsplasser i hovedstaden. Frp-byråd Jøran Kallmyr sier bestillerkontorene er for strenge, og mener bydelene har sykehjemsplasser for langt ned på prioriteringslista.

– Det er kommet for langt ned. Derfor planlegger vi nå å gjøre bydelene i stand til å satse mer på sykehjem. Men en viss nedgang var også forventet, siden vi har prioritert hjemmetjenesten, sier Kallmyr.

Han snakker på vegne av partiet og eldrebyråd Sylvi Listhaug, som for tida er på ferie.

Kallmyr presiserer at Oslo likevel har høyere dekningsgrad enn landsgjennomsnittet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse