JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økning i antall barnevernsaker

I fjor gjennomførte barnevernet nesten 28.000 undersøkelser. Det er en økning fra året før på 11 prosent.

I alt ble 27.850 undersøkelser foretatt av barnevernet i fjor. Av disse var 11.760 helt nye saker, noe som er omtrent det samme som i 2007, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

I 23 prosent av tilfellene var mistanke om omsorgssvikt og/eller mishandling årsaken til at barnevernet satte i gang undersøkelser, mens i 16 prosent av tilfellene var det atferden hos barna som førte til igangsettelsen. Tallene viser også at det som oftest er foreldre eller andre foresatte som melder fra til barnevernet.

Totalt tok 44.200 barn og unge imot ulike tiltak fra barnevernet i løpet av 2008. Det er en økning på 3,6 prosent fra året før. Flest barn på tiltak i forhold til innbyggertallet finner man i Bergen, med Oslo og Stavanger på de neste plassene.

Fylkesvis ligger Telemark, Troms og Finnmark på topp i antall tiltak, mens Akershus, Sogn og Fjordane, Vestfold og Sør-Trøndelag ligger i andre enden av skalaen.

Barnevernet overtok omsorgen for nesten 7.900 barn i 2008, det er en økning på 2,2 prosent sammenlignet med året før. (NTB)

Annonse
Annonse