JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Opp om morran» møter motbør

Sosialklienter må komme seg tidligere opp om morgenen, mener Frp. Feilslått politikk, mener Arbeiderpartiet.

– Norge bør innføre et krav som gjør at sosialklienter får en døgnrytme lik de som jobber, sier nestleder Per Arne Olsen i Frp til NRK.

Han mener alle som mottar sosialstønad, må komme seg opp mellom klokka 8 og 10 om morgenen for å motta pengene. Først og fremst skal kravet gjelde personer under 30 år som er i stand til å arbeide.

Frokost

– Det er helt opplagt at når du mottar støtte fra noen, så kan også de som gir støtte, stille krav. Slik er det også hjemme hos oss med min sønn, sier Olsen, som mener det er bare rett og rimelig at det stilles krav.

Olsen ser for seg en ordning der sosialklientene må møte opp til frokost i tidsrommet mellom klokken 8 og 10 på for å få sosialstøtte. Han ønsker i første omgang å få til en ordning i Tønsberg kommune, men skulle Frp komme til makten etter valget, ser han for seg et nasjonalt krav.

– Feilslått

Forslaget møter motstand hos statssekretær Laila Gustavsen (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

– Å kreve at sosialklienter skal stå opp om morran uten å gi et individuelt tilpasset tilbud ved siden av, er feilslått politikk, sier Gustavsen.

Hun mener et slikt krav uten annet tilbud har lite for seg.

– Et individuelt tilpasset opplegg, for eksempel behandling, norskopplæring eller utdanning får folk i jobb. Det å stå opp og møte opp et sted gir ikke folk muligheter til jobb, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse