JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ap kan kapre 40 prosent

Jonas Gahr Støre mener at 40 prosent oppslutning til Ap er oppnåelig, og han vil nå målet ved hjelp av Frp-strategi.

Utenriksministeren mante til en offensiv valgkamp da han talte til nesten 600 engasjerte ungdomspolitikere på AUFs sommerleir på Utøya i Tyrifjorden fredag.

– Frp gjør det godt fordi de er flinke til å mobilisere sine egne. Det må vi også gjøre, sa Støre.

Nå håper han å mobilisere potensielle Ap-velgere ved å fokusere på kjerneverdier, som velferd og fellesskapsløsninger. Og Støre har store ambisjoner på vegne av partiet.

– Ap har potensial til å kapre så mye som 40 prosent av velgerne. Ulike målinger viser at et slikt tall er oppnåelig, sier Støre til NTB.

Trampeklapp og jubel

Støre valgte å fortsette sitt korstog mot Frp også på Utøya og karakteriserte i talen sin Frp som både umoderne og gammeldags.

Han gikk spesielt til angrep på Frps foreslåtte skattekutt på 50 milliarder kroner – et beløp som tilsvarer halvannet forsvarsbudsjett, eller 70 prosent av det som årlig brukes på forskning og høyere utdanning, ifølge Støre.

– Skatteletter på 50 milliarder kroner er ikke politikk som samsvarer med vår tid. I realiteten er dette snakk om velferdskutt, sier Støre.

Ifølge utenriksministeren må barnehager, helse, samferdsel - og ikke minst klima - prioriteres foran skatteletter.

– I dag er det viktigere å fokusere på fellesskapsløsninger enn noen gang. Vi sier nei til lettvinte skatte- og velferdskutt, sier Støre, til trampeklapp og jubel fra forsamlingen.

Frp hovedmotstander

Og Støres besøk til ungdomspartiet var generelt preget av svært god stemning og mange lovord. AUFs tidligere kritiske tone overfor moderpartiet var borte som dugg for sol, og flere av AUFerne som inntok talerstolen etter Støre karakteriserte sågar utenriksministeren som «en helt».

Mindre populær ble Støre heller ikke da han inntok fotballbanen og skåret flere mål på vegne av Oslo AUF i en kamp mot Hedmark AUF.

I valgkampen er det imidlertid Frp som peker seg ut som Aps og Støres hovedmotstander.

– Høyresiden er vår hovedmotstander, men Frp er det toneangivende partiet på høyresiden, sier Støre, og poengterer at det er svært viktig at Frp blir tatt seriøst.

– Frp er et parti med både store ressurser og gjennomtenkte standpunkter. De har krav på respekt, og det er arrogant å ikke ta dem på alvor.

Støre benyttet også besøket på Utøya til å advare AUF-erne mot å ta en rødgrønn valgseier for gitt.

– Det er farlig å tro at Jens vil bli sittende bare fordi det ikke finnes noe klart regjeringsalternativ på borgerlig side. Får den borgerlige siden flertall vil det skje en forskyvning mot høyre, sier Jonas Gahr Støre. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse