JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Store forskjeller i barnevernet

Hva slags akuttilbud ungdommer får av barnevernet avhenger i stor grad av hvor i landet de bor.

I strid med barnekonvensjonen, mener Barneombudet.

En fersk rapport viser at mange små kommuner ikke har noen form for akuttberedskap utenom barnevernets kontortid.

Alle byer med over 6.000 barn og unge under 18 år er pålagt å ha en form for akuttberedskap, men i de mindre kommunene er det vanskelig å få noe tilbud utenom kontortiden.

– Inntreffer det en krise i småkommunene på fredag kveld må det vente helt til mandag. det kan være ille, sier Sturla Falck, forsker ved NOVA og forfatter av rapporten «Problemer har ikke kontortid. Akuttberedskap i barnevernet», til Aftenposten.

Barneombud Reidar Hjermann er svært misfornøyd med det varierende tilbudet, som kommer fram i rapporten.

– At akuttilbudet varierer enormt rundt om i Norge, er faktisk i strid med barnekonvensjonen. Barn har rett på et likeverdig tilbud uansett hvor de bor, sier Hjermann.

Flere forskere har påpekt at barnevernsreformen fra 2004 ikke har ført til et likere barnevernstilbud i hele landet. Som følge av reformen tok staten over fylkeskommunens ansvarsområder i barnevernet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse