JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Blir ikke hørt av Ap og Frp

Afshan Rafiq (H) mener at Frp og Ap ikke tar skatteproblemene til nordmenn som bor i utlandet alvorlig.

Etter en ukes frierferd langs den spanske solkysten, er ikke Afshan Rafiq, femtekandidat på Oslo Høyres stortingsliste, imponert over hva Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet har utrettet ved sine lokalkontorer i Spania. Nå planlegger hun å etablere et Høyre-kontor i Spania. Rafiq mener det er på tide at Høyre kaster seg inn i kampen om de 40.000 norske stemmeberettigede som bor i Alicante.

Hull i regelverk

– Nordmenn i Spania føler seg urettferdig behandlet av norske skattemyndigheter. Hull i regelverket gjør at mange klarer å lure seg unna skatt til begge landene, mens andre betaler til både Norge og Spania. Dette er en tydelig viktig sak for nordmenn der nede. Flere av dem var rasende.

– Hvilke hull i regelverket sikter du til?

– Foreløpig vet jeg ikke mer. Jeg vil gå til bunns i dette de neste dagene. Men det er tydelig at vi som politikere står overfor en skattepolitisk utfordring her. Fremskrittspartiet har hatt lokalkontor i Spania i over fire år. Hvorfor har Carl I. Hagen aldri løftet opp denne problemstillingen før, spør Rafiq.

Helseparadis i sør

I løpet av oppholdet besøkte hun norske helseinstitusjoner og organisasjoner. Rafiq lot seg imponere av det kommunale rehabiliteringssenteret Bærumshjemmet. Nå vil hun ha med seg private aktører til å utvide tilbudet. Hun ser for seg et helseparadis for eldre nordmenn i Spania.

– Under forrige regjering ble helsekøene redusert til 36.000 da vi åpnet for private aktører både i Norge og utlandet. I dag står 85.00 i helsekø. Flere eldre venter nå på å få plass ved Bærumshjemmet. Eldre syke mennesker som ønsker å få behandlingen sin ved private institusjoner i utlandet, burde få samme offentlig støtte som dem som velger offentlige løsninger. Med en rødgrønn regjering er dette umulig å få til, sier hun.

Vil ha valgfrihet

Afshan Rafiq benyttet anledningen til å oppsøke folk hjemme på døra i Spania. Hun vil trappe opp den direkte velgerkontakten, og tror allerede hun har sanket stemmer i Spania.

– Hvor relevant er egentlig et lokalkontor i Spania for Høyre?

– De som bor der er like mye nordmenn som oss i Norge. Det er viktig at vi viser at vi lytter til dem, og at de benytter seg av stemmeretten sin. Valgfrihet var viktig for mange jeg møtte i Spania, sier Afshan Rafiq. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse