JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Lyntog tar flyplasser

Om det blir anlagt høyhastighetstognett i Sør-Norge, vil det kunne spøke for framtiden til småflyplassene i distriktene.

Det frykter Avinor-sjef Sverre Quale.

Det er politisk flertall på Stortinget for å se nærmere på planer om lyntog mellom de største byene i Sør-Norge, noe som bekymrer Avinor-sjefen.

Han mener trafikktapet de store flyplassene kan oppleve som følge av introduksjonen av lyntog, kan gjøre det vanskelig å opprettholde de små flyplassene.

– Vi er avhengig av overskuddet fra de store flyplassene for å kunne finansiere driften av de 40 flyplassene rundt om i landet som aldri kan gå med et bedriftsøkonomisk overskudd, sier Quale til Klassekampen.

Han mener inntektstapet kan bli så stort at Avinor også vil få problemer med å drive de store flyplassene med overskudd.

I dag er det bare Gardermoen, Flesland, Sola og Værnes som går med overskudd av de 46 flyplassene som ligger under Avinor. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse