JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Få nye jobber i Europa

Det er liten optimisme å spore på arbeidsmarkedet i EU-landene. Fortsatt forsvinner det langt flere jobber enn det som etableres av nye arbeidsplasser, viser tall fra EU-kommisjonen.

linesch@lo-media.no

Den seneste rapporten forteller at fra september 2008 og til juni i år har det forsvunnet 640000 jobber, men det er etablert 219 000. Siste måned alene var det 87 tilfeller av såkalt restrukturering av bedrifter som førte til at 50000 arbeidere ble uten jobb. Frankrike topper den lite hyggelige listen med 19 625 annonserte oppsigelser, England er på andre plass med 11 528. Så følger Tsjekkia (3070), Polen (2310), Tyskland (1960).

Sektorvise forskjeller

Industrien er hardest rammet. Halvparten av alle jobbene som har forsvunnet siden september i fjor er knyttet til industrien. Sektorer i enkelte land er også spesielt hardt rammet. I for eksempel det franske utdanningssystemet har flere tusen mistet jobben på grunn av restruktureringer. Finanssektoren er en annen sektor. Sist måned forsvant det 8000 jobber, av dem var 4500 i UKs Lloyds Banking Group. Også tekstilsektoren sliter spesielt.

Forsiktig optimisme

Samtidig: Det ble varslet 10000 nye jobber i juni. Av dem kommer 8000 i industrien. To skipsverft i Polen, Szcdeczin og Gdynia, kan få 5000 av de nye jobbene.

Annonse

Flere saker

Annonse