JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Pappaperm for «ulovlige» barn

Norsk Tjenestemannslag gir i en ny tariffavtale pappaperm til lesbiske som bruker donor og homofile som får barn med surrogatmor.

Med innføringen av den nye ekteskapsloven fikk også mors kvinnelige ektefelle eller samboer krav på foreldrepermisjon så lenge den assisterte befruktningen har skjedd innenfor godkjent helsevesen i Norge eller utlandet, samt at donors identitet er kjent.

Med den nye avtalen som er inngått mellom NTL og Landsforeningen for lesbiske og homofile (LLH) får homofile par som velger å få barn på måter som ikke er tillatt i Norge, også krav på pappaperm, skriver Vårt Land.

– Vi tar ikke stilling til hvordan barnet er laget. Vårt fokus er å sikre at disse barna får samme rettigheter som alle andre barn, sier Karen Pinholt, leder i LLH.

Foreløpig gjelder den ferske tariffavtalen kun de ansatte i LLH, men NTL mener at den på sikt skal gjelde alle LOs medlemmer.

Jussprofessor Trude Haugli ved Universitetet i Tromsø mener avtalen kan være problematisk og være med på å legitimere omstridte metoder. Hun sitter i det regjeringsoppnevnte Farskapsutvalget.

Jan Harsem, informasjonsansvarlig i Nordisk nettverk for ekteskapet, mener tariffavtalen er et grovt overgrep mot norske barn og forlanger at Barneombudet må komme på banen.

– Dette er en naturlig konsekvens av ekteskapsloven. Samtidig reagerer jeg på at de legitimerer former for assistert befruktning som ikke er tillatt i Norge. Dette er et grovt overgrep mot barns rettigheter, mener Harsem. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse