JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kampanje mot atomvåpen

Internasjonal Faglig Samorganisasjon (IFS) krever at det internasjonale samfunnet må få på plass en nedrustningsavtale av atomvåpen.

linesch@lo-media.no

IFS starter nå en internasjonal kampanje som har til hensikt å påvirke det internasjonale samfunnet til å bli kvitt atomvåpen. Alle NATO-land er forpliktet av Ikke-spredningsavtalen for atomvåpen (NPT). Under Tilsynskonferasen i 2010 vil innsatsen for nedrustning bli et sentralt tema. IFS krever at FNs generalsektretær Ban Ki-moon må klare å få i havn en nedrustningsavtale signert av alle FNs land.

Kampanjen ble nylig lansert i samarbeid med verdensomspennende "Mayors for Peace". - Fred og nedrustning er fundamentale prinispper i IFS, og mens det kommer positive signaler fra Russland og USA, er den internasjonale fagbevegelsen ekstremt bekymret for mulig opprustning i spesielt Nord-Asia, Sør Asia og i Midt-Østen. Den eneste måten å møte dette er gjennom multiraterale forhandlinger. Tilsynsmøte i 2010 er i så måte en utrolig viktig hendelse, uttaler generalsekretær Guy Ryder i IFS.

IFS mener en nedrustningsavtale vil få store positive ringvirkninger. - Hvis vi oppnår store kutt i bruk av penger på våpen frigir det ressurser til viktige økonomiske og sosiale behov. Det vil hjelpe den globale økonomien ut av den verdensomspennende resisjonen som koster milloner av mennesker jobben. På litt lengre sikt hjelper det det internasjonale samfunnet til å nå FNs tusenårs mål, som det i dag ser ut til å være vanskelig å klare. Hvis det stilles tilstrekkelige utviklingsfond til rådighet kan det være mulig å ta tak i sosiale og økonomiske årsaker til konflikter, fremfor å ta til våpen og krig.

Annonse
Annonse