JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ga en milliard til reiselivet

Offentlige aktører bevilget i 2007 én milliard kroner til reiselivsnæringen. Det viser en ny kartlegging om bruk av offentlige midler. Det har vært en jevn økning i de offentlige bevilgningene til reiselivsnæringen de siste årene, fra 694 millioner i 2004 til 1,09 milliarder i 2007, en økning som tilsvarer 56 prosent.

– For første gang har vi nå en samlet framstilling av hva som brukes av offentlige midler til reiselivsnæringen i Norge. Dette gir et godt utgangspunkt for diskusjoner om hvordan vi best innretter innsatsen slik at de offentlige midlene kommer reiselivsnæringen til gode på best mulig måte, sier politisk rådgiver Fride Solbakken (Ap) i Nærings- og handelsdepartementet.

Det formålet som fikk mest offentlige midler i 2007, var profilering av Norge som reisemål, med rundt 318 millioner kroner.

Nordland var fylket som fikk mest støtte til reiselivsformål, med rundt 97 millioner kroner, tett fulgt av Hordaland, Troms og Finnmark. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse