JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ønsker flere oljeprosjekter

LO-leder Roar Flåthen er bekymret for konsekvensene av finanskrisen.

– Vi har greid oss bra i Norge fordi regjeringen har hatt gode tiltakspakker og satset skikkelig i offentlig sektor. Vi er også godt posisjonert fordi vi har en sterk olje- og gassindustri og en aluminiumsproduksjon i verdensklasse, sier Flåthen til Aftenposten.

Men han frykter smitteeffekten fra utlandet.

– Jeg vil sende et kraftig signal til regjeringen om ikke å avblåse finanskrisen. Eksportrettet industri er utsatt og krisen er så stor ute i Europa at jeg frykter den vil slå hardere inn over oss utover høsten. Jeg blir urolig når jeg får såpass mange meldinger om at prosjekter ligger i skuffen, sier Flåthen.

Flåthen mener regjeringen må opptre som en aktiv eier og legge press på StatoilHydro for å realisere nye prosjekter.

Han oppfordrer videre Hydro og aluminiumsindustrien til å satse på Karmøy.

Men verken StatoilHydro eller Hydro vil gjøre som Flåthen ønsker.

– Vi opererer i et konkurranseutsatt marked, som alle andre. For oss er kommersielle forhold og kvalitet på arbeidet ekstremt viktig. Det er avgjørende for oss når vi velger én leverandør fremfor en annen, sier pressetalsmann Øistein Johannessen i StatoilHydro.

Hydros informasjonsdirektør Halvor Molland sier selskapet ikke kan sette lønnsomhet til side. Lave aluminiumspriser gjør det utenkelig å gjenoppta Karmøy-prosjektet, sier han. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse