JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utsettelse for Telenor i Moskva

Neste uke får Telenor svar på om tvangssalget av aksjer i det russiske mobilselskapet VimpelCom blir stoppet.

Kort tid etter at rettssaken startet i Moskva tirsdag formiddag, ble det klart at den måtte utsettes. Årsaken skal være at det russiske selskapet Farimex, som er minoritetsaksjonær i VimpelCom, ikke møtte med representanter i retten. Telenor hadde derimot sine jurister på plass.

– Farimex mener at det ikke var blitt korrekt forkynt at retten i Moskva skulle behandle denne saken tirsdag, opplyser informasjonssjef Ingrid Schiefloe i Telenor til NTB.

Milliarder

Grunnlaget for tvangssalget er at Telenor er dømt til å betale en erstatning på rundt 11 milliarder norske kroner til en minoritetsaksjonær i VimpelCom. Denne dommen er anket og skal behandles ved den øverste domstol i Sibir 30. september.

Telenor eier 33,6 prosent av VimpelCom, Russlands nest største mobilselskap. Den russiske Alfa-gruppen eier 42,4 prosent. De to rivalene har et tilsvarende eierforhold i det ukrainske mobilselskapet Kyivstar, men der er Telenor størst.

Striden startet da Alfa-gruppen ønsket at VimpelCom skulle kjøpe opp et lite ukrainsk mobilselskap og gå tungt inn i landet i konkurranse med Kyivstar. Telenor var sterkt imot dette.

Som en mygg

Telenor har gitt uttrykk for at de mener Vimpelcoms største aksjonær, den russiske Alfa-gruppen, står bak rettsprosessen i Sibir.

Saksøkeren som fikk medhold, heter Farimex Products og kan med rette betegnes som en mygg i sammenhengen. Selskapet er registrert på De britiske jomfruøyene.(ANB-NTB)

Annonse
Annonse