JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter for SAS i Danmark

Dansk fagbevegelse er kritiske til at ledelsen i SAS har avbrutt dialogen med medarbeiderne til tross for at de flere ganger har gått med på innsparinger.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

- Vi har avtaler med SAS, men får gjennom pressen vite at det har vi ikke likevel. Nå er forhandlingene med selskapet gått helt i stå, sier Henrik Bay-Clausen, leder i 3F-Kastrup.

- Det har ikke vært mulig å få SAS til å presentere en plan for hvordan selskapet skal overleve i framtida. Situasjonen er veldig alvorlig, det handler om liv eller død for virksomheten, sier Karin Retvig, leder i HK/Privat.

Retvig etterlyser en visjon for framtida. Konsekvensene av nye sparetiltak kan bli utflytting av stillinger fra Danmark til Sverige der lønningene er lavere, advarer hun.

Politikerne må ta tak i problemene dersom de ønskar et fortsatt sterkt SAS i Danmark, mener en samlet fagbevegelse.

Den danske sosialdemokraten i Folketingets trafikkomite, Magnus Heunicke, er sterkt kritisk til at regjeringen ikke synes til å ta sitt ansvar som deleier av SAS på alvor. Han mener det ville være en katastrofe for København og Kastrup lufthavn om flere tusen arbeidsplasser forsvinner fra området.

De fem fagforbundene som representerer SAS-ansatte ved innsjekking, kabin og flymekanikere krever et svar fra regjeringen og Folketinget før styremøtet i SAS 11. august, der det er ventet at det fattes avgjørelser om framtida til selskapet.

Annonse
Annonse