JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke én Oscar for lite

Hvordan i all verden har det seg at fattiggutten Jamal Malik (Dev Patel) fra slummen i Mombay har klart å svare rett på alle spørsmål og nå står foran det siste spørsmålet i den indiske utgavene av «Vil du bli millionær»?

Jamal blir arrestert, mistenkt for juks, og må gjennom harde forhør. Spørsmål for spørsmål gjennomgås og det viser seg at svarene kan knyttes direkte til guttens oppvekst.

Som en moderne og indisk utgave av eventyret om Espen Askeladd, viser Jamal oss hvordan livet i seg selv er den viktigste skolen, og hvor mye det er å lære for den som følger med. Filmen tegner et dramatisk, men også humoristisk bilde av harde oppvekstvilkår i slummen. Og ikke minst et samfunn, veldig fjernt for oss i skandinavia.

Regissør Danny Boyle har tidligere hatt suksess med filmer som «Trainspotting», «The Beach» og grøsseren «28 dager senere». «Slumdog Milloinaire» er hans mest suksessfylte film så langt, og filmen vant hele åtte Oscar, deriblant prisen for beste film i 2008. Det er ikke én Oscar for lite!

Anbefales på det varmeste.

DVD, 115 min, 11 år. Regi: Danny Boyle. SF Norge, 2008

Annonse
Annonse

DVD, 115 min, 11 år. Regi: Danny Boyle. SF Norge, 2008