JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer mot Mona Lisa

Sekretær Bjørn Olav Nordhaug i Oslo Servitørforening råder Oslojournalistene til å holde seg unna restaurant Mona Lisa. Der vil eieren starte presseklubb.

Daglig leder Navaz Virani har sendt brev til Oslo Journalistklubb og mange klubbledere med tilbud om å gjøre Mona Lisa til Oslos nye presseklubb, skriver nettstedet journalisten.no.

Men Oslo Servitørforening råder journalistene til å takke nei.

Store konflikter

I 1998 streiket sju servitører ved Mona Lisa for å få tariffavtale og ryddige arbeidsvilkår. Mens de demonstrerte på gata utenfor restauranten, kom daværende eier, Navaz Virani, ut med skriftlig oppsigelse til hver av dem. I tillegg truet han med å selge restauranten.

Konflikten endte med at de som ville, fikk taraiffavtale. Men deretter solgte Virani restauranten, fortsatte som daglig leder og kunne fjerne tariffavtalen som følge av salget.

Fortsatt uorganisert

Sekretær Bjørn Olav Nordhaug i Oslo Servitørforening mener Navaz Virani ikke skulle hatt lov til å drive restaurant.

– Virani klarte å fryse ut alle de organiserte, og han driver nå stedet på samme måte som for ti år siden, sier han til journalisten.no.

Ingen av de ansatte servitørene er fagorganisert, og foreningen kjenner ikke til om noen har forsøkt å organisere seg de siste årene.

– Det vil si, vi har jo en del medlemmer som ikke tør å oppgi arbeidsgiver. Sånn er tilstandene i restaurantbransjen i Oslo, sier Nordhaug til Magasinett.org.

Hold dere unna

– Som organiserte journalister synes jeg dere burde vise måtehold i forhold til å gå på steder der ansatte som ønsker å organisere seg blir frosset ut. Det hører ikke hjemme i Norge i 2008. Jeg håper dere kan finne andre alternativer, er Nordhaugs appell til Oslos organiserte journalister.

Annonse

Flere saker

Annonse