JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Senterpartiet tygger drøv

NTL-leder Turid Lilleheie mener Senterpartiet tygger drøv når de nå vil ha et tak på statlige arbeidsplasser i Oslo.

nina.hanssen@lomedia.no

– Det bør for SP være en fallitterklæring at flytting av statlige ansatte åpenbart er det de mener er det eneste brukbare distriktspolitiske virkemidlet, sier hun til Aktuell.

Lilleheie mener det er et sikkert tegn på at valgkampen er i gang, når Sp snakker om flytting av statlige arbeidsplasser.

– Ved siste stortingsvalg argumenterte de med at det var opprettet 6000 nye statlige arbeidsplasser i østlandsområdet. Bak dette tallet viste det seg at hovedforklaringen var at sykehusene ble omgjort til statlige foretak, sier Turid Lilleheie.

Enig med Sp

Selv om hun sparker litt i leggen til en av samarbeidspartiene i den rød-grønne regjeringen, er forbundslederen enig med Sp i at man bør få flere arbeidsplasser i distriktene.

– Jeg kjenner ingen som ikke mener at nye virksomheter bør legges til distriktene der dette er hensiktsmessig, sier hun.

Nyansert litt

I år mener hun riktignok at Sp har nyansert seg litt ettersom de har endret krav om flytting til at de vil legge nye statlige jobber utenfor Oslo. Eventuelt må andre arbeidsplasser ut dersom nye stillinger skal tilfalle hovedstaden.

– Sp viser til at det er kommet 1900 arbeidsplasser til Oslo i stortingsperioden. Jeg vet ikke hvilke virksomheter de 1900 jobber i, men en del virksomheter, for eksempel NAV Oslo, sliter med underbemanning. Jeg kan ikke tro at Sp på alvor mener at NAV Oslo ikke skal ha nødvendig kapasitet slik at de kan betjene Oslos befolkning på en forsvarlig måte, sier Lilleheie.

Tall-lek eller realiteter?

Lilleheie sier dette kunne vært en morsom tall-lek, men det som gjør henne oppgitt er at Sp, uansett hvordan de innretter forslaget, ikke tar inn over seg at det i realiteten er snakk om å flytte ansatte med familier og tilhørighet, ikke datamaskiner. Hun mener Senterpartiet bare tygger drøv.

I følge leksikonet LEX er det å tygge drøv en smart måte å fordøye på, men kanskje på tide at Sp finner nye beitemarker.

Annonse

Flere saker

Annonse