JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lover grønne jobber

Senterpartiet lover fornybar kraft som samtidig gir 40.000 grønne arbeidsplasser.

kjell.werner@anb.no

– Fornybar energi kan gi oss opp mot 40.000 nye arbeidsplasser dersom vi vil satse. Og det vil Senterpartiet, lovet Sp-leder Liv Signe Navarsete da hun åpnet valgkampen ved Rånåsfoss kraftstasjon Sørum.

Navarsete innrømmet at fornybar energi ikke ble prioritert i regjeringsforhandlingene for snart fire år siden.

– Men det blir det nå. Og Jens og Kristin vet hva det betyr når Senterpartiet prioriterer en sak høyt på dagsorden, sa Navarsete.

– Fornybar kraft er en viktig sak for oss, sier Sp-lederen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vil måtte synes

– Men en slik satsing vil ikke være usynlig, sier hun med klar adresse til miljøfolket. Navarsete utfordrer dem som vil ha mer fornybar energi, men protesterer hver gang det skal hogges et tre.

– For det går ikke an å være for vindkraft og mot vindmøller. Det går ikke an å være for vannkraft, men mot kraftstasjoner. Det går ikke an å bli store på bioenergi uten å hogge i skogen, sier Sp-lederen.

Hun mener det må bygges ut mer vannkraft her i landet.

– Men det dreier seg om småkraft, altså mindre kraftverk enn denne stasjonen på Rånåsfoss, presiserer hun.

Vil være svik

Navarsete lover å stille seg i bresjen for å gjøre fornybar energi til en stor næring i Norge.

– I et land med så store energiressurser vil det være et svik mot våre etterkommere om vi ikke legger til rette for å utnytte disse, sier hun og lover at det skal brukes milliarder. Hun trekker paralleller til det som ble gjort da Norge da framsynte politikere bygde opp olje og gassindustri.

Hun poengterer at fornybar energi ikke bare handler om nye arbeidsplasser, men gjør det klart at dette vil være Norges viktigste bidrag i klimakampen. (ANB)

Annonse
Annonse