JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever gransking av oljeberedskapen

KrF-partileder Dagfinn Høybråten er opprørt over oljevernberedskapen langs kysten og krever ekstern gransking.

– Jeg er opprørt over den dårlige beredskapen som førte til de store miljøskadene på Sørlandet, sier Høybråten i sin tale til deltakerne på sommerleiren i Grimstad.

Oljesøl har spredd seg nedover langs kysten fra Langesund etter at Full City forliste natt til fredag 31. juli.

– Etter katastrofen var et faktum har det ikke vært måte på handlekraft fra de ansvarlige statsråder. Men hvor har regjeringen vært det siste, spør Høybråten.

Nå krever han at eksterne etterforsker hva som skjedde og kunne ha skjedd i timene før rednings- og vernearbeidet var skikkelig i gang.

– For å lære av denne hendelsen på en systematisk måte, må det iverksettes en gransking i ettertid av hvordan den samlede beredskapen har fungert under «Full City»-ulykken. Bare slik kan vi være sikre på at vi pumper denne hendelsen for lærdom vi trenger for å hindre at det skjer igjen, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse