JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skuffet over TV 2-nøling

Olemic Thommessen (H) er skuffet over at TV 2 ikke har avgjort om de vil sende politisk reklame under valgkampen.

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har pålagt Norge å åpne for politisk TV-reklame. Både Høyre og Frp står klare med filmer, men har ennå ikke fått klarsignal fra TV 2.

– Det ville styrket TV 2s kredibilitet. Mediene må selv stå på barrikadene for ytringsfriheten, noe avisene har vært flinke til, sier Høyres kulturpolitiske talsmann Olemic Thommessen til Dagsavisen.

Bakgrunnen for nølingen er at Medietilsynet har tolket Strasbourg-dommen som at den bare gjelder for små partier. Om et større parti utfordrer reklameforbudet vil det trolig ende med nye runder i rettsapparatet.

I et forsøk på å imøtekomme Strasbourg-dommen inviterte kulturminister Trond Giske (Ap) i vår de politiske partiene til å sende reklame på Frikanalen, som distribueres i det digitale bakkenettet.

Kulturdepartementets jurister har siden hevdet at det norske reklameforbudet står ved lag. Høyre-talsmannen er helt uenig.

– Jeg mener fortsatt at det er fritt fram for å sende politisk TV-reklame etter dommen. Nå må de store kanalene gå foran for å vise at ytringsfriheten tas på alvor, krever Thommessen.

Frps generalsekretær Geir Mo forstår at det er en vanskelig avgjørelse.

– Det sier litt om Giskes grep om Medie-Norge når TV-kanalene fremdeles kvier seg for å sende politisk TV-reklame, sier Mo, som mistenker at frykt for represalier gjør at TV-kanalene vegrer seg.

– Men jeg har tro på at TV 2 er tøffe nok til å stå imot presset.

TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy bekrefter at det ikke er tatt noen avgjørelse i saken, men har ingen ytterligere kommentar utover det. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse