JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeideravisa går unna

Den gjenoppståtte Arbeideravisa i Trondheim selger som varmt hvetebrød 12 år etter at A-pressen la den i graven.

I formiddag solgte løsselgerne ett eksemplar hvert minutt rundt i byen. Opplaget på 7.000 eksemplarer kan bli økt til neste utgave, sier en veldig glad daglig leder, Snorre Valen, på mobiltelefon innimellom radiosendinger og andre henvendelser i de travle redaksjonslokalene i Folkets Hus.

900 abonnenter

Førsteutgaven på 28 sider er trykket hos ST-Trykk på Orkanger og er gått til 900 abonnenter. Snøballen er i gang, og det er allerede tegnet 300 flere til neste utgave om en uke. Det er bare i Trondheimsområdet at avisa kommer på dagen, ved hjelp av Adresseavisens bud. Abonnenter andre steder må vente på postgangen og altså smøre seg med tålmodighet til fredag.

Toppoppslaget dreier seg om Frimurerlogen i Trondheim og angivelig pengesnusk bak lukkede dører. Av andre førstesidesaker er et intervju med tidligere sjefredaktør Gunnar Flikke i Adresseavisen, som innrømmer at monopolavisen trenger konkurranse og har vært inne på å etablere en ny avis selv.

Ren papiravis

Arbeideravisa er en ren papiravis, foreløpig. Det skyldes at eierne ville vise at en ny trondheimsavis må synes i avisstativene rundt i byen. Det er bare sju ansatte i avisa, og det er for knapt til at de skal kunne levere god kvalitet også på nettet.

- Vi vil heller ikke ha en nettutgave som Morgenbladet . Men vi jobber med å få til en nettutgave etterhvert. Det skal bli et skikkelig forum for debatt med utgangspunkt i aktuelle reportasjer i avisen, sier Valen.

Og i kveld blir det lanseringsfest i Trondheim.

Annonse
Annonse